Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκίνησε το εργαστήρι Βημάτων

Το πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο έγινε την Τρίτη 17/12/2019.

Ξεκινήσαμε με το πρώτο Βήμα που μιλάει για την παραδοχή της ανισχυρότητάς μας και δουλέψαμε επάνω στις πρώτες τρεις ερωτήσεις.

Πως προτείνεται να δουλεύουμε στο εργαστήριο:
Μία πρόταση που μέχρι τώρα έχει πάει αρκετά καλά, είναι στο εργαστήριο τα μέλη να ακούν τις πρώτες ερωτήσεις, συνήθως δυο - τρεις, και να μοιράζονται τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους. Κρατάν σημειώσεις και κάνουν ερωτήσεις επάνω στα ζητήματα που προκύπτουν. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να έχουν αποσαφηνιστεί όσο γίνεται καλύτερα όλες οι απορίες που προκύπτουν. Μετά την συνάντηση τα μέλη εργάζονται επάνω στις ερωτήσεις αυτές ώστε να γράψουν τις απαντήσεις. Το αποτέλεσμα τις γραπτής εργασίας είναι αυτό που θα μοιραστούν με την υποστηρίκτρια ή υποστηρικτή τους.

Σε κάποιες ομάδες γίνεται ανάγνωση των εργασιών και μέσα στο εργαστήριο.

Ο συντονισμός γίνεται όπως στην ομάδα ανάρρωσης διαβάζοντας το άνοιγμα με τα μοτίβα συνεξάρτησης,  δίνοντας τον λόγο σε όσες-ους τον ζητάνε και κλείνοντας με τις υποσχέσεις και την προσευχή.

Αποφασίστηκε το εργαστήριο να επαναλαμβάνεται κάθε τρίτη Τρίτη του μήνα οπότε το επόμενο θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 δουλεύοντας στις επόμενες τρεις ερωτήσεις.

Για όσες-ους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ισχύουν όσα περιγράφονται εδώ: http://synexartimenoianonimoi.blogspot.com/2017/01/skype-skype-codagreece.html